podkarpacie, czy licznik został cofnięty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zbych1973
    Classic
    • 2010
    • 6

Ford Performance Vehicles F6, model z roku 2008.
  • danieltor
    Classic
    • 2008
    • 37

Witam.
    Posiadam octavię 1.9 ALH 2003r, czy ktoś w okolicach Łańcuta, Rzeszowa, lub na podkarpaciu potrafi sprawdzić czy w mojej skodzie został cofnięty licznik? tzn, posiada sprzęt do sprawdzenia przebiegu ze sterownika silnika? z góry dziękuję za informacje.

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: podkarpacie, czy licznik został cofnięty

Zamieszczone przez danieltor
      Witam.
      Posiadam octavię 1.9 ALH 2003r, czy ktoś w okolicach Łańcuta, Rzeszowa, lub na podkarpaciu potrafi sprawdzić czy w mojej skodzie został cofnięty licznik? tzn, posiada sprzęt do sprawdzenia przebiegu ze sterownika silnika? z góry dziękuję za informacje.
      a po pierona to pisac takimi "wołami" - zmien na normalny rozmiar :evil: a jakbys gdzie lecial w ok Kielc to chetnie pomoge o ile ktos tego "dobrze" nie zrobil i guzik wyjdzie na vagu
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• danieltor
        Classic
        • 2008
        • 37

Sorki, nie wiedziałem że większy rozmiar TO AŻ TAKIE WOŁY :roll: dzięki za pomoc, jak nie będzie nikogo w okolicy to skorzystam, chociaż tamte strony to to nie moje okolice, ale może odwiedzę kolegę z Solec Zdrój???

Komentarz

• b8tz
          Rider
          • 2011
          • 368

Moim zdaniem lepiej żyć w nieświadomości

Podjedź do ASO najbliższego miejscu zamieszkania poprzedniego właściciela i tam zapytaj. Przy odrobinie dobrej woli może się czegoś dowiesz o swoim autku.

Komentarz

• wojtek1982
            Ambiente
            • 2009
            • 108

Chyba lepiej nie wiedzieć. W środę się dowiedziałem, że zamiast 200 tys mam 400 tys, ale silnik jest w doskonałym stanie. Tyle tylko, że 10 minut później szlak go trafił i szukam nowego.

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3376
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

danieltor, Zaglądnij jutro na spota to coś poradzimy
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• agrala
                Rider
                • 2011
                • 397

Nie każdy sterownik EDC pokaże przejechane km.
                Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                Emulator czujnika poziomu oleju G266
                Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• danieltor
                  Classic
                  • 2008
                  • 37

dzięki bardzo, jak pech to pech. W piątek przyjechałem do Zamościa do rodziców , wracam w niedzielę......
                  wiem że nie każdy sterownik pokaże przebieg, ale warto sprawdzić , moje auto kupiłem jak miała 4 lata i przejechane 97tys, niestety książki nie było..., auto sprowadzone z Belgii, silnik chodzi idealnie, poza wymiana eksploatacyjnych części nic się nie dzieje, przebieg chciałbym sprawdzić dla własnej ciekawości, spalanie jak jeżdziłem w dalsze trasy to 4.9-5.1 i to z obliczeń wlanego paliwa, bo tankuje zawsze do pełna. Teraz jak jeźdzę mniej i w miejscu to 5.4-5.7.

Komentarz

• FELICJAN
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 118

Podobno...bo zasłyszane.. można się podlączyć pod ABS i sprawdzić przebieg ale pytanie...gdzie takiego ktosia szukać..?

Felicjan
                    ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• huwe
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 976

ALH z 2003 r pokaże. wystarczy VAG i wiedza, gdzie zaglądnąć. przez 5 lat Cię to gnębiło, czy teraz dla ciekawości ??
                      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• danieltor
                        Classic
                        • 2008
                        • 37

jeżeli przebieg był oryginalny to spokojnie mogę jeszcze parę lat jeździć , jeżeli miała ze 200tys skręcone ( chociaż nie sądzę) to pomału trzeba myśleć o zmianie na inną

Komentarz

• soszek81
                          L&K
                          • 2010
                          • 1245

Zamieszczone przez huwe
                          ALH z 2003 r pokaże. wystarczy VAG i wiedza, gdzie zaglądnąć. przez 5 lat Cię to gnębiło, czy teraz dla ciekawości ??
                          podziel się tą wiedzą - może być na PW.
                          Jeśli w "instruments" to już sprawdzałem
                          Była O1 kombi ALH++ 150/340
                          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• rumianko
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 160

masz przycisk - kontrola przebiegu edc 15/16 w VCDS i do tego poprzez kodowanie w 17 można sprawdzić czy ktoś grzebał w liczniku.

2 sposób nie jest miarodajny. jedynie można stwierdzić czy coś był grzebane czy nic i to wszystko.

1 sposób niby podaje wartość przebiegu realnego ale dla mnie to jest około 5s roboty żeby go zmienić. także tak naprawdę ŻADEN SPOSÓB NIE JEST PEWNY W 100%
                            chip-tuning edc-15/16/17 1,8Turbo - www.brk-tuning.pl
                            Hamownia obciążeniowa - Inowrocław
                            one quoter mile - 13,3 tdikiem.
                            promocja 1,9/2,0 tdi sprawdź na www.brk-tuning.pl

Komentarz

• adaś
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 876
                              • Volkswagen

Jest jeszcze jedna rzecz, która jakiś czas temu przykuła moją uwagę. Przy niekręconym liczniku przebiegi na zegarach i w sterowniku silnika odbiegają od siebie (jak podaje RossTech nawet do 5%) i faktycznie tak jest. Więc jeżeli szafa i VCDS podają identyczny przebieg, to jest więcej niż prawdopodobne, że został on zmieniony. Tak było w 'kręconych' autach, które oglądałem podczas szukania O2 dla siebie.
                              Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                              a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                              Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                              O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• agrala
                                Rider
                                • 2011
                                • 397

Zamieszczone przez adaś
                                Jest jeszcze jedna rzecz, która jakiś czas temu przykuła moją uwagę. Przy niekręconym liczniku przebiegi na zegarach i w sterowniku silnika odbiegają od siebie (jak podaje RossTech nawet do 5%) i faktycznie tak jest. Więc jeżeli szafa i VCDS podają identyczny przebieg, to jest więcej niż prawdopodobne, że został on zmieniony. Tak było w 'kręconych' autach, które oglądałem podczas szukania O2 dla siebie.
                                To się zgadza ale tylko wtedy gdy przebieg w liczniku i EDC był zmieniany niedawno.
                                Jeżeli np poprzedni właściciel kupił ze zmienionym przebiegiem i trochę pojeździł to te przebiegi też się rozejdą.
                                Co za problem dać w EDC inny przebieg i w liczniku inny.
                                Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                                Emulator czujnika poziomu oleju G266
                                Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• adaś
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 876
                                  • Volkswagen

Co za problem dać w EDC inny przebieg i w liczniku inny.
                                  Problem żaden, ale z moich obserwacji wynika, że nie jest to praktykowane.
                                  Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                                  a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                                  Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                                  O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

Pracuję...