Ford Performance Vehicles F6, model z roku 2008.
podkarpacie, czy licznik został cofnięty
Zwiń
X
-
podkarpacie, czy licznik został cofnięty
Witam.
Posiadam octavię 1.9 ALH 2003r, czy ktoś w okolicach Łańcuta, Rzeszowa, lub na podkarpaciu potrafi sprawdzić czy w mojej skodzie został cofnięty licznik? tzn, posiada sprzęt do sprawdzenia przebiegu ze sterownika silnika? z góry dziękuję za informacje.
-
-
Re: podkarpacie, czy licznik został cofnięty
Zamieszczone przez danieltorWitam.
Posiadam octavię 1.9 ALH 2003r, czy ktoś w okolicach Łańcuta, Rzeszowa, lub na podkarpaciu potrafi sprawdzić czy w mojej skodzie został cofnięty licznik? tzn, posiada sprzęt do sprawdzenia przebiegu ze sterownika silnika? z góry dziękuję za informacje.
Komentarz
-
-
danieltor, Zaglądnij jutro na spota to coś poradzimy.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Nie każdy sterownik EDC pokaże przejechane km.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
dzięki bardzo, jak pech to pech. W piątek przyjechałem do Zamościa do rodziców , wracam w niedzielę......
wiem że nie każdy sterownik pokaże przebieg, ale warto sprawdzić , moje auto kupiłem jak miała 4 lata i przejechane 97tys, niestety książki nie było..., auto sprowadzone z Belgii, silnik chodzi idealnie, poza wymiana eksploatacyjnych części nic się nie dzieje, przebieg chciałbym sprawdzić dla własnej ciekawości, spalanie jak jeżdziłem w dalsze trasy to 4.9-5.1 i to z obliczeń wlanego paliwa, bo tankuje zawsze do pełna. Teraz jak jeźdzę mniej i w miejscu to 5.4-5.7.
Komentarz
-
-
masz przycisk - kontrola przebiegu edc 15/16 w VCDS i do tego poprzez kodowanie w 17 można sprawdzić czy ktoś grzebał w liczniku.
2 sposób nie jest miarodajny. jedynie można stwierdzić czy coś był grzebane czy nic i to wszystko.
1 sposób niby podaje wartość przebiegu realnego ale dla mnie to jest około 5s roboty żeby go zmienić. także tak naprawdę ŻADEN SPOSÓB NIE JEST PEWNY W 100%chip-tuning edc-15/16/17 1,8Turbo - www.brk-tuning.pl
Hamownia obciążeniowa - Inowrocław
one quoter mile - 13,3 tdikiem.
promocja 1,9/2,0 tdi sprawdź na www.brk-tuning.pl
Komentarz
-
-
Jest jeszcze jedna rzecz, która jakiś czas temu przykuła moją uwagę. Przy niekręconym liczniku przebiegi na zegarach i w sterowniku silnika odbiegają od siebie (jak podaje RossTech nawet do 5%) i faktycznie tak jest. Więc jeżeli szafa i VCDS podają identyczny przebieg, to jest więcej niż prawdopodobne, że został on zmieniony. Tak było w 'kręconych' autach, które oglądałem podczas szukania O2 dla siebie.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adaśJest jeszcze jedna rzecz, która jakiś czas temu przykuła moją uwagę. Przy niekręconym liczniku przebiegi na zegarach i w sterowniku silnika odbiegają od siebie (jak podaje RossTech nawet do 5%) i faktycznie tak jest. Więc jeżeli szafa i VCDS podają identyczny przebieg, to jest więcej niż prawdopodobne, że został on zmieniony. Tak było w 'kręconych' autach, które oglądałem podczas szukania O2 dla siebie.
Jeżeli np poprzedni właściciel kupił ze zmienionym przebiegiem i trochę pojeździł to te przebiegi też się rozejdą.
Co za problem dać w EDC inny przebieg i w liczniku inny.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Co za problem dać w EDC inny przebieg i w liczniku inny.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
Komentarz